maatwerk keuken

3 tips voor het inrichten van een kleine keuken

Heb je een kleine keuken? Dan is het aan te raden om hiervoor een maatwerk keuken aan te schaffen die hier precies in past. Er zijn daarnaast een aantal dingen die je zelf kunt doen om je keuken groter te doen lijken. Hieronder vind je een aantal handige tips.

maatwerk keuken

Tip 1: Maak veel gebruik van lichte kleuren

Een lichte ruimte oogt over het algemeen een stuk ruimer. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van lichte kleuren in je keuken. Verf je muren wit en kies voor witte tegeltjes voor de vloeren en de keukenwand. Gebruik daarnaast eventueel nog kleuren als beige en room of lichte pastelkleuren.

Tip 2: Bevestig planken aan de muur

Om meer ruimte te creëren is het slim om de hoogte in te gaan. Probeer zo min mogelijk op de grond en op het aanrecht te plaatsen. Door planken aan de muur te bevestigen creëer je meer opbergruimte zonder de kamer echt kleiner te doen lijken.

maatwerk keuken

Tip 3: Creëer opbergruimte aan de binnenzijde van je keukendeurtjes

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je keukenkastjes is het aan te raden om aan de binnenzijdes opbergruimte te creëren. Bevestig hier bijvoorbeeld haakjes om theedoeken op te hangen of plaats hier rollen voor aluminiumfolie en huishoudfolie.