Ben jij al klaar voor de winter?

Met de nieuwe maatregelen rondom het virus zijn we allemaal weer wat meer naar binnen gekropen. Veilig in onze eigen omgeving, zonder al te veel sociale contacten. Eerlijk is eerlijk, het gure herfstweer helpt daar ook niet echt bij. Een tripje naar de supermarkt zonder doorweekt thuis te komen zit er de afgelopen dagen niet meer in. Voor velen nog een extra factor om lekker thuis op de bank te zitten, met een grote kop thee en hun favoriete Netflix-serie. Het gevoel bekruipt me dat de zomer nu echt voorbij is en we weer richting de winter gaan. Ben ik eigenlijk wel klaar voor de winter? En ben jij eigenlijk al klaar voor de winter?

Update je kledingkast

Waar nu beter te beginnen met voorbereiden voor de winter dan bij je kledingkast? Die korte broeken en topjes mogen nu echt wel ergens anders liggen, voorlopig ga je deze niet nodig hebben. Heb je net als ik niet zoveel ruimte in je kledingkast, dan heb ik de perfecte tip voor je. Haal al je zomerkleding uit je kast, stop deze in vacuümzakken en leg deze op een plek waar je ze pas volgend voorjaar weer tegenkomt (bij mij de zolder). Zo creëer je weer wat extra plek om al die leuke truien en vestjes op te hangen. Ga ook niet direct shoppen voor een hele nieuwe garderobe maar kijk eerst eens wat je nu allemaal precies hebt. Kleding die je niet meer past kun je naar een kringloopwinkel brengen of tweedehands verkopen.

Veilig de weg op

We weten het allemaal, in de winter doe je winterbanden onder de auto. Toch zijn veel mensen hier laks mee terwijl dit erg gevaarlijk kan zijn. Zorg dus dat je op tijd je banden verwisselt. Ga je naar het buitenland? Grote kans dat winterbanden daar zelfs verplicht zijn. Lees je dus goed in voordat je vertrekt. Ga jij als een echte bikkel gewoon op de fiets in de winter? Dan zul je baat hebben bij goede handschoenen, een sjaal en een muts. Neem standaard een extra paar handschoenen mee, want je kunt ze nog wel eens kwijt raken. En dan kom je met tintelende vingers thuis, ook niet echt fijn.

Gezelligheid in huis

Dit jaar kunnen we niet vroeg genoeg beginnen met de kerststemming. Veel mensen hebben behoeften aan gezelligheid en zetten half oktober al een kerstboom in huis. Vind je dat nu een beetje overdreven, haal dan bijvoorbeeld wat kerst chocolade in huis. Decoreer een leuk schaaltje in kerstthema en laat je visite (en vooral jezelf natuurlijk) alvast genieten van wat kerstchocolaatjes. Niet verkeerd, toch?