Bescherm je woning met een mistmachine

Ondanks dat het aantal inbraken in Nederland enorm is afgenomen in de laatste jaren met behulp van nieuwe technologieen in de inbraakbeveiliging, passen inbrekers zich altijd snel aan op zulke technologieen, waardoor de cijfers toch altijd nog blijven schommelen. Ieder slot kan gebroken worden, ieder alarm en iedere camera kan worden geblokkeerd als iemand technisch slim genoeg is, en het apparaat op tijd detecteert. Het is uiteraard zo dat de moeite niet altijd de spullen waard zijn voor inbrekers, én dat gelukkig niet elke inbreker slim genoeg is om dit soort dingen te voorzien en/of tegen te gaan. Het heeft dus zeker een enorme toegevoegde waarden om je woning met zulke snufjes te beschermen. Het belangrijkste blijft echter om dubbel in te zetten. Want technologie is ontzettend handig, maar uiteindelijk kun je er niet altijd even goed op bouwen. We nemen daarom vandaag een van de nieuwste beveiligingstechnieken onder de loep: mistgenerators. 

Wat is een mistmachine?

Als je het voor het eerst hoort klinkt een mistmachine misschien als een rookmachine, die je bij een feestje of concert neerzet voor een dramatisch en feestelijk effect. En mistmachine is echter niet hetzelfde als een rookmachine. Buiten het verschil in gebruik en ontstaan, heeft mist een heel andere substantie, met als grootste eigenschap dat het als het ware dient als een vervagend filter over wat erachter te zien is. 

De mismachine is een van de meest effectieve vormen van beveiliging tegen inbraken en overvallen. Het werkt op basis van een alarm systeem, zoals vele andere vormen van beveiliging. Een ongewenste bezoeker activeert dit alarmsysteem, vaak door een bewegingssensor. De mistmachine reageert hierop door een dikke mist te verspreiden. Of dit nu voor de deur gebeurt waardoor een inbreker het slot niet meer kan zien, of binnen zodat hij niet ziet wat er mee te nemen valt, of uit klunzigheid struikelt en men wakker maakt: de mistmachine is erg effectief, omdat elke inbreker eigenlijk uitgeschakeld is zodra hij of zij niets meer kan zien. 

Waarom een mistmachine?

Een mistmachine heeft ontzettend veel voordelen. Ten eerste is deze onzichtbaar voor de inbreker, waardoor ze deze vorm van beveiliging in tegenstelling tot andere manieren vrijwel nooit in hun plannen kunnen incalculeren. Naast dat de inbreker niets meer kan zien en daardoor zijn plannen niet zorgvuldig uit kan voeren, wordt elke inbreker langzamer door het gebrek aan zicht. Zelfs als hij of zij dus toch zijn kans pakt, is de politie er altijd eerder bij. 

Er zijn verschillende soorten mistmachines voor verschillende ruimtes. Deze verschillende soorten vind je op mistgenerator.nl. Hierdoor is de mistmachine ook een zeer geshcikte vorm van beveilging tegen inbraak in bijvoorbeeld een magazijn. Ideaal dus!