Dit leer je tijdens de VCA trainingen

Als werkgever, werknemer en leidinggevende is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke gevaren en risico’s op de werkvloer. Er zijn branches en locaties waar de risico’s hoger zijn. Denk hierbij aan fabrieken, werkplaatsen, bouwterreinen of bij werkzaamheden aan installaties. Met het volgen van VCA trainingen ben je in de gelegenheid meer te leren over deze risico’s en ben je in staat deze te herkennen en snel te handelen in het geval van een noodsituatie.

VCA trainingen zijn te volgen in meerdere gradaties. Zo kun je onder andere de VCA Basis training volgen: dit is voor de werknemers of zzp’ers die in tijdens de dagelijks werkzaamheden te maken hebben met een risicovolle werkomgeving. Het is ook voor leidinggevenden mogelijk een VCA training te volgen: de VCA Vol training. Het is mogelijk de training klassikaal te volgen, maar je kunt hier ook zelf mee aan de slag gaan in je eigen tijd. In beide gevallen volgt een examen.

Ontdek het nut van VCA trainingen

Zodra je het diploma ontvangt, kun je aantonen aan bedrijven dat je de nodige kennis bezit over gevaren en risico’s, maar ook dat je weet hoe je moet handelen als je in een gevaarlijke situatie terecht komt. Dit leer je allemaal tijdens de cursus van G4S. Een VCA diploma is niet alleen lang geldig, maar biedt ook veel meerwaarde voor bedrijven. Wanneer je werkzaam bent binnen een branche waar je te maken hebt met gevaren tijdens de dagelijks werkzaamheden, is het zeker waardevol om een VCA certificaat te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *