Dit zijn de voordelen van elektrisch fietsen

Tegenwoordig zie je steeds vaker mensen op een elektrische fiets. Elektrische fietsen worden steeds populairder, maar natuurlijk zijn er altijd mensen die kritiek hebben en elektrische fietsers maar 'lui' vinden. Maar is dat wel zo? En wat zijn de voordelen van elektrisch fietsen vergeleken met gewoon fietsen? Na het lezen van dit blog zijn deze vragen hopelijk beantwoordt.

Elektrisch fietsen is makkelijker

Mensen die overstappen op de elektrische fiets, doen dat soms omdat ze gewoon fietsen iets te zwaar vinden. En als iets zwaar aanvoelt, zul je het minder snel doen. Door je gewone fiets om te ruilen voor een elektrische fiets, verhoogt misschien je motivatie weer om toch wat vaker de fiets te pakken. En dat is natuurlijk goed voor onder andere je gezondheid en het milieu. Ook voor oudere mensen is de elektrische fiets een uitkomst. Voor hen is gewoon fietsen namelijk al gauw veel te zwaar en niet alle ouderen vinden deelnemen aan het drukke autoverkeer op hun leeftijd nog zo fijn. Met een elektrische fiets zijn ze mobiel zonder zichzelf al teveel te belasten. Elektrisch fietsen maakt de drempel dus wat lager voor sommige mensen dan gewoon fietsen.

Elektrische fietsen voor dames en heren

Net als gewone fietsen, komen elektrische fietsen tegenwoordig ook in verschillende modellen. Zo heb je de elektrische fiets heren, maar ook voor dames. Het verschil tussen fietsen kan heel voordelig zijn voor zowel mannen als vrouwen. Vrouwen hebben over het algemeen liever een lage instap voor hun fiets, en dat is precies wat een damesfiets ze biedt. Herenfietsen zijn wat steviger en hebben een hogere instap, wat voor mannen weer fijn is.

Je bent veel sneller

Een groot voordeel van elektrisch fietsen is dat het veel sneller is dan gewoon fietsen. En dat is fijn als je lange afstanden moet maken voor bijvoorbeeld werk. 20 km fietsen op een elektrische fiets doet men over het algemeen eerder dan op een gewone fiets. Dat maakt dat elektrisch fietsen dus een hele milieubewuste manier van vervoer is. Het zou natuurlijk super zijn als mensen de elektrische fiets pakken in plaats van de auto om naar hun werk te gaan.

Elektrisch fietsen voor ontspanning

Elektrisch fietsen is leuk en helpt je te ontspannen. Zeker als je in de binnenstad van Amsterdam fietst waar je te maken hebt met bruggetjes over de grachten is het fijn om geen moeite te hoeven doen met het fietsen. Zo voorkom je dat je zit te hijgen en te puffen omdat het allemaal wat zwaar trapt. En dat heeft weer het voordeel dat je niet nat van het zweet aankomt op je bestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *