Hoe stoppen met gokken: nuttige tips

Een groot deel van mensen met een verslaving heeft gokproblemen en ondervindt moeilijkheden bij het gokken. Als jij of een geliefde hulp nodig heeft bij het vermijden van gokken, overweeg dan deze zeven tips.

Begrijp het probleem

Sommige gokproblemen beginnen vroeg en houden het hele leven aan, terwijl andere problemen pas ontdekt worden als iemand verslaafd raakt. Probeer jouw problemen eens van een afstandje waar te nemen, zodat je beter begrijpt hoe het jou beïnvloed.

Sluit je aan bij een supportgroep

Identificeer lokale steungroepen voor het probleem dat jij of een geliefde heeft. Sociale bijeenkomsten stellen je in staat om te praten met anderen die soortgelijke problemen hebben. Deze groep biedt ondersteuning en advies, evenals training over probleemoplossende vaardigheden en probleemoplossende strategieën.

Laat je helpen door naasten

Zorg ervoor dat je vrienden, collega’s en familieleden weten hoe ze je kunnen helpen als ze vragen hebben over je gokken. Iedereen kan de indruk hebben dat je perfect in staat bent om met je probleem om te gaan, maar als je anderen je niet laat helpen, loop je het risico dat je de mensen om je heen schade toebrengt.

Zoek professionele hulp

Tot slot is het altijd het beste om professionele hulp te zoeken om je te helpen om te gaan met je gokverslaving. Professionals hebben veel ervaring dus zal het proces makkelijker kunnen verlopen dan wanneer je deze hulp niet hebt. Ook als je het gevoel hebt er niet helemaal klaar voor te zijn kan het een goede stap zijn om eens met een kliniek te praten om te kijken of er traject bestaat om jou te ondersteunen.

Hopelijk heb je aan de hand van deze tips wat extra moed gevonden om een eind te maken aan je verslaving, we hopen je op een goede manier op weg te hebben geholpen!

Bron: https://www.connection-sggz.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *