Oplossingen voor je opslag

Als je een bedrijf hebt, komt er vaak een moment waarin je ook een eigen opslag nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je zelf producten maakt of wanneer je deze in grote getalen vervoert. Maar een opslag is net een bedrijf op zich. Er zit een heel systeem achter het runnen van een opslag. Het is een soort aftakking. In deze blog geef ik je wat tips voor het runnen van je opslag. Lees je mee?

Kunststof in plaats van hout

Zoals ik zei, zit er achter een opslag een heel systeem. Maar niet alleen achter, ook ín de opslag is dit het geval. Om een goed overzicht te kunnen houden, moet je je opslag op een bepaalde manier inrichten. Wanneer je hier een plan voor maakt, kan je meteen zien hoeveel producten je kwijt kan. Dit raad ik je aan: kunststof pallets kopen voor de opslag. Deze kan je buiten gebruik stapelen en houden in gebruik je producten van de vloer. Kunststof pallets zijn een stuk duurzamer dan houten pallets omdat ze niet rotten en je er veel vaker gebruik van kan maken.

Eigen vervoer

Die kunststof pallets kopen komt later ook van pas bij het vervoeren van producten. Je kan ze hier makkelijk opzetten en je kan de boel vaak ook goed vastzetten met pallets. Dat gaat niet zo goed met individuele producten. En dat vervoerspuntje is ook een tip wanneer je een opslag hebt. De meeste bedrijven hebben hun opslag niet op hun basislocatie zitten. Een vervoersmiddel speciaal voor de opslag is dan een must. Bijvoorbeeld om producten naar de klant te brengen maar ook om vanaf de basislocatie altijd een vervoersmiddel te hebben naar de opslag toe en andersom.

Winkel en opslag in één

Liever niet al dat heen en weer gereis? Kijk dan goed rond voor een ruimte waarin je zowel je winkel, kantoor of basislocatie als je opslag hebt. Zo heb je altijd alles bij de hand en ook dit is een manier van overzicht houden. Vaak is dit een hele goede oplossing voor kleinere bedrijven. Het vraagt namelijk om de vaardigheid van het runnen van de winkel en de opslag tegelijk, multitasking dus.

Ruimte voor de toekomst

Neem in je plannen voor de opslag ook altijd de toekomst mee. De meeste bedrijven willen op een manier groeien en hun bedrijf succesvol maken of houden. Daarvoor zul je stappen moeten ondernemen. Door een plan te maken, kun je daar gericht aan werken. Dat is wel zo prettig én praktisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *