Pas op met het uitlaten van je hond!

De wintermaanden komen er weer aan en het wordt steeds donkerder buiten. Ben jij het gelukkige baasje van zo'n trouwe viervoeter? Dan is het erg belangrijk dat jouw hondje goed zichtbaar is op straat, want anders rijdt een medeweggebruiker zoals fietser of auto hem gemakkelijk aan. Met name kleine honden zijn niet heel gemakkelijk zichtbaar op straat in het donker. Maar, hier is een oplossing voor: wist je namelijk dat je een lichtgevende halsband voor je hond kunt kopen? Hiermee valt hij goed op, en dat is dus superveilig!

Een lichtgevende halsband is er in vele soorten!

De lichtgevende halsband is steeds meer in opkomst en er zijn inmiddels al superveel varianten op de markt. Online kun je er velen vinden, denk bijvoorbeeld aan een LED veiligheidslamp, die je in diverse mooie kleurtjes kunt kopen die je eenvoudig op de bestaande halsband voor je hond kunt bevestigen. Ook is er een lichtgevende band met USB op de markt, waarmee je hond overal goed zichtbaar is. Deze laadt je eenvoudig op in je computer. Deze halsband kan ook nog eens goed tegen de regen. Behalve zo'n stoere halsband kun je ook kiezen voor een lichtgevend veiligheidshesje voor jouw viervoeter. Bijvoorbeeld in neongeel, met reflecterende stroken, of een oranje veiligheidshesje met LED licht. Er zijn vele opties!

De verlichting instellen

Bij vele halsbanden en hesjes heb je bovendien de optie om deze in te stellen. Hierbij kun je kiezen tussen constant licht of knipperend licht. Net wat je zelf het fijnste vindt. Dankzij de lichtgevende halsband voor de hond, of het veiligheidshesje is het dus ook geen probleem om in de wintermaanden 's avonds laat met jouw hondje de straat op de te gaan.  Ook reflecterende hondenlijnen zijn trouwens op de markt. Ondanks de verlichting is het wel aan te raden, als je een nieuwe route bedenkt voor jou en je hond, om deze eerst overdag te wandelen. Zo weet je zeker dat jullie niet verdwalen. Ga 's avonds sowieso nooit op allerlei afgelegen paadjes lopen. Niet alleen online maar ook in de bekende dierenzaken zijn de verlichte accessoires al volop te koop! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *