Weekendje Gent gepland? Dit kunt u er doen.

Juist wanneer we niet op vakantie kunnen lijkt het wel alsof we hier extra veel behoefte aan hebben. Geen zorgen, de tijden dat we weer volop kunnen genieten van vakanties en stedentrips komt wel weer. Deze periode kunt u goed gebruiken om uw bucket list eens aan te vullen. Wat heeft u nu altijd al eens willen doen of willen zien? Grote kans dat Gent daar tussen staat. Gent is namelijk een onwijs gezellige en romantische stad waar u zich goed kunt vermaken. Niet zo vreemd dus dat deze stad zo populair is voor stedentripjes en weekendjes weg. Wat u in Gent allemaal kunt doen? Daarover leest u meer in deze blog.

Historische binnenstad

Gent is een bijzondere stad, mede door het oude centrum met nostalgische huisjes. In het oude centrum vindt u daarnaast allerlei historische gebouwen en mooie pleinen omringd door oude pandjes met trapgevels. Niet alleen de prominente kerken en kathedralen in het centrum zijn een bezoek waard, ook de huizen langs het water zijn bijzonder. Midden in de stad staat Gravensteen. Dit is een Middeleeuwse burcht met daarin verschillende tentoonstellingen met harnassen en oude wapens. Vanaf het dak heeft u daarnaast mooi uitzicht over de stad, zeker een kijkje waard. Geen zin om de hele stad door te lopen? Dan kunt u Gent ook verkennen op de fiets. Een fiets kunt u hier gemakkelijk huren, zelfs met een rondleiding waardoor u er zeker van bent alle hotspots te ontdekken.

Op het water

In Gent ziet u op de vele wateren door de stad talloze bootjes varen. Aan de waterkant kunt u naast de Gentenaren een plekje nemen om alles eens rustig te bewonderen. Wat nog leuker is, is natuurlijk om zelf in zo’n bootje de stad te verkennen. Op een warme, zonnige dag is een boottochtje over de grachten in Gent zeker de moeite waard. Het is misschien wat toeristisch, maar ach, u bent er dan toch. Vanaf het water ziet u de stad echt in een ander perspectief. U heeft daarnaast de keuze uit een groot aanbod rondvaarten. Met een Gent Citycard kunt u vaak gratis aan boord stappen.

Speciaalbier

Tijd over voor wat ontspanning, maar wilt u toch nog wat meer over de stad leren? Bezoek dan eens een van de bierbrouwerijen, bijvoorbeeld Gruut. Hier krijgt u een rondleiding achter de schermen én krijgt u natuurlijk de kans om te biertjes te proeven. Gent zit daarnaast vol met leuke biercafés waar u de lokale speicaalbiertjes kunt uitproberen. Genieten is natuurlijk belangrijk, maar wel met mate. Heeft u het gevoel dat u niet langer met mate kunt genieten, dan is het zorg dat u alcoholhulp zoekt. Dit helpt u uw leven weer op het juiste pad te bewandelen, zodat u weer van de kleinste dingen kunt genieten.